Je meldt je aan, wij verzorgen de rest.
Geheel onafhankelijk van je energieleverancier.


Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit. Ook als je wisselt van leverancier, merk je daar niets van bij Het Slimme Collectief. Het is zelfs mogelijk naast een andere verbruiksmanager gebruik te maken van Het Slimme Collectief.


Het enige wat je nodig hebt is een slimme meter.


Om gebruik te maken van Het Slimme Collectief heb je een slimme meter nodig. Indien je er geen hebt, kun je deze aanvragen bij je netbeheerder. Kijk op je factuur of in het online register wie je netbeheerder is. Klik op de link van je netbeheerder om een slimme meter aan te vragen.


We willen jou de controle geven.


Het Slimme Collectief

Prijsvergelijkers, veilingen en andere aanbiedingen voor een lagere prijs zijn er genoeg. Wat er volgens ons nog ontbreekt is een echt onafhankelijke dienst die helpt ook de controle over je verbruik te krijgen. Wat de slimme meter doet is je verbruik uitlezen. Wat wij doen is dit vertalen naar begrijpelijke taal waar je iets aan hebt. We willen dat jij de juiste keuzes maakt en gaat besparen met je slimme meter.


"Je rekening wordt bepaald door tarief maal verbruik. Leveranciers lijken nog steeds alleen tarief belangrijk te vinden. Wij gaan voor een lager tarief EN verbruik zodat jij kan besparen."

Michel Büchner
Oprichter

"Wij geloven in de missie van het Slimme Collectief omdat energiebesparing uiteindelijk toch begint bij het inzichtelijk maken van je verbruik."

Vincent van den Tol
Ontwikkelaar